Huis van de Wijk

 

IMG_3666

Het postadres van het Huis van de Wijk is hetzelfde als dat van De Twister:

Gebr. van Doornelaan 25
5961 BA Horst

De ‘voordeur’ is rechts van de hoofdingang van de school. Vroeger was hier de deur naar de dagkapel. De deur opent vanzelf wanneer u op de zwarte knop drukt, die zich ca. 1 meter voor de deur op een paal bevindt. De deur sluit daarna vanzelf weer. Ideaal voor rolstoelgebruikers en mensen met een rollator.

Het nieuwe schoolgebouw van de Twister werd op 19 januari 2016 in gebruik genomen, en op diezelfde dag ging ook het Huis van de Wijk (Huiskamer) voor de eerste keer open. Sindsdien is de ruimte bijna alle dagen in gebruik, waarvan zo’n 230 keer per jaar voor een koffieochtend. Vanaf het begin zijn die ochtenden goed bezocht.
Al in korte tijd hadden zich voldoende gastvrouwen en gastheren gemeld die, op vrijwillige basis, zo nu en dan een ochtend mensen wilden ontvangen en de koffiekan gevuld wilden houden. Deze lieve mensen noemen we Huiskamervrijwilligers, ook wel HKV-ers. Zij zijn, net als alle andere wijkbewoners, een stukje eigenaar van het pand, en ze zijn maar wát trots op onze Huiskamer!

Coördinator is Laura Ververgaard. Zij is bereikbaar via het mailadres huiskamer@norbertuswijk.nl

De Huiskamer wordt ook gebruikt door o.a. buurtverenigingen en vrijwilligersorganisaties. Om gebruik te kunnen maken van die mogelijkheid moet een activiteit aan drie voorwaarden voldoen:
– het mag geen commerciële activiteit of organisatie zijn
– de activiteit moet tot verbinding leiden
– er moet binding zijn met de wijk
De ruimte kan niet gebruikt worden voor familiefeestjes of vergelijkbare aangelegenheden.