Samen duurzaam

Bericht van 14-10-2018:

Omdat er nog steeds vragen en aanvragen voor deelname binnenkomen heeft Samen Duurzaam, samen met de aanbieders, besloten om het collectief met een maand te verlengen tot 01-11-2018. De flyer hierover is inmiddels door ijverige vrijwilligers huis-aan-huis bezorgd. Heeft u deze gemist? Klik dan hier voor een kopie-pdf van (dubbelzijdige) flyer.Bericht van 12 juni:

We zijn gestart met de werkgroep Zonnepanelen en de werkgroep heeft op 30 mei j.l. een informatieavond in de Twister gehouden waarin zij haar voorkeur voor CMS als leverancier bekend gemaakt heeft.

In totaal hebben we gesprekken gevoerd met 8 leveranciers, we hebben 8 offertes laten maken van steeds hetzelfde huis, met steeds hetzelfde verbruik van energie en met steeds hetzelfde aantal te plaatsen zonnepanelen. Zo konden we appels met appels vergelijken.

CMS heeft ons als werkgroep kunnen overtuigen van haar kwaliteiten en voldoet als beste aan de opdracht die jullie ons gegeven hebben:

 • de verhouding prijs/kwaliteit: we hebben gekeken naar wat kost het opwekken van 1 kWh (Wattpiek)
 • flexibiliteit in mogelijkheden (je kunt je eigen wensen kenbaar maken en uit laten voeren, bv welke kleur panelen wil je)
 • het aanbod, het merk zonnepanelen en de toebehoren: CMS kiest voor gerenommeerd Duits fabricaat (marktleider)
 • garanties, waarborgen en de juiste keurmerken
 • een mooie bonus oplopend bij een groot aantal deelnemers en gerekend vanuit het aantal te plaatsen zonnepanelen (bedrijven binnen ons collectief tellen hierin mee)
 • CMS regelt voor ons de BTW-teruggave
 • CMS bewaakt gedurende 2 jaar gratis het goed functioneren van het systeem
 • eigen inzicht in de opgewekte stroom via pc-tablet of telefoon
 • lokaal ondernemerschap: John Wismans, wijkbewoner, directeur en mede-eigenaar van CMS
 • en tenslotte hebben we allemaal een goed gevoel bij CMS

Als voorbeeld het door ons gekozen offertehuis. Wij gingen voor:

 • 10 panelen: vermogen 10 x 270 = 2700 Wattpiek (effectieve opbrengst is gemiddeld 2400 Wp)
 • kosten          incl BTW € 4180,55
  •                  BTW € 725,55 (krijg je terug)
  • NETTO excl BTW € 3455,=
 • opbrengst stroom per jaar: ongeveer € 480,= (2400 x € 0,20)
 • terugverdienperiode: 7,2 jaar
 • de extra bonus bij voldoende deelname: € 70,= tot € 100,= en is niet meegerekend

Bij meer deelnemers stijgt de bonus.

In dit PDF-bestand staat geschreven hoe je deel kunt nemen aan dit collectief zonnepanelenproject. Wij bewaken de uitvoering en de bonusregeling en om dat te kunnen doen vragen wij je om ook ons te laten weten dat je mee doet met Samen Duurzaam Norbertuswijk Horst project zonnepanelen. Cc ons dus in je aanmelding bij CMS.

We hebben met CMS afgesproken dat de actieperiode voor aanmelding loopt tot 1 oktober 2018

Nick Veen van CMS begeleidt dit hele project en is per mail bereikbaar: info@cms-energiesystemen.nl

Om succesvol te zijn (en een goede bonus te ontvangen): vertel het zonnepanelenverhaal aan je vrienden, kennissen en buren. Want samen maken we echt het verschil.

Mocht je vragen voor ons hebben, laat ons dat dan weten.

Werkgroep Zonnepanelen
Linda van der Zijden; Jan Lemmen; Jan Verlinden; Jan Brouwer; Piet Berden

samenduurzaam@norbertuswijk.nl 


Bericht van 27 april:

Het is een periode wat stiller geweest rond Samen Duurzaam Norbertuswijk Horst, maar achter de schermen wordt hard gewerkt. Zo heeft de werkgroep zonnepanelen inmiddels gezocht naar mogelijke leveranciers en zijn ze klaar voor een volgende groot overleg op 30 mei:

“Allereerst hebben we als werkgroep bepaald wat onze uiteindelijke taak is, aan welke verwachtingen we moeten voldoen om onze actie te doen slagen. Waaraan moet een leverancier kunnen voldoen om te zorgen dat wij straks tevreden zonnepanelen-eigenaren zijn? En welke leveranciers moeten we daarvoor benaderen? De opdracht was duidelijk: naast goed en goedkoop ook graag lokaal.

Wij vertegenwoordigen op dit moment 35 particuliere woningbezitters. Na inventarisatie willen we aan hen de beste leveranciers voorstellen om daarna samen te bepalen welke leverancier we deze klus gunnen.
En dat het een klus is moge duidelijk zijn: deze 35 woningen verbruiken op jaarbasis ongeveer 146.000 kWh, wat overeenkomt met de plaatsing van een kleine 600 panelen.

Mensen die zich eerder hebben aangemeld ontvangen een uitnodiging voor het groot overleg, maar ook iedere andere geïnteresseerde is van harte welkom op 30 mei om 19.30 uur in het Huis van de Wijk. Dat geldt ook voor mensen die niet in de Norbertuswijk wonen.

Groet, Werkgroep Zonnepanelen:
Linda van der Zijden, Jan Lemmen, Jan Verlinden, Crit Theunissen, Jan Brouwer, Piet Berden”

Informatie en aanmelden: samenduurzaam@norbertuswijk.nl


Inmiddels hebben er vijf informatieavonden plaatsgevonden  rondom het thema Samen Duurzaam:

 1. zonnepanelen: maandag 5 maart locatie de Twister
 2. dubbel glas: donderdag 8 maart locatie Huis van de Wijk
 3. isolatie (dak, vloer en spouwmuur): vrijdag 9 maart locatie Huis van de Wijk
 4. water (zonneboiler, HR-ketel en warmtepomp): woensdag 14 maart locatie Huis van de Wijk
 5. algemeen energieadvies: donderdag 15 maart locatie Huis van de Wijk

Mensen die hun mailadres doorgaven ontvingen reeds de verslagen van de eerste avonden en zullen in de loop van de week ook de andere notulen van de avonden nog ontvangen. Er zijn werkgroepen gevormd die verder aan de slag gaan met de verschillende thema’s. Was u er niet bij, maar heeft u wel interesse om mee te doen? Of heeft u vragen? Mail gerust naar samenduurzaam@norbertuswijk.nl of spreek een van de heren (Piet Berden, Jan Brouwer, Paul Coppus) even aan.

Via de eigen pagina op Buurkracht (klik hier) kan ook al veel informatie worden ingewonnen.


Eerder dit jaar, op 1 februari, waren er ruim 100 mensen aanwezig op de eerste algemene informatieavond van Samen Duurzaam. Er waren presentaties van Reindonk Energie, Wonen Limburg, Nibag en Buurkracht en door al deze partijen werden vragen uit het publiek beantwoord.
Was u er niet bij, maar heeft u wel interesse om bij het vervolgtraject betrokken te worden (alles nog geheel vrijblijvend) neem dan contact op met samenduurzaam@norbertuswijk.nl en/of kijk op https://www.buurkracht.nl/buurten/norbertuswijk-horst/buurtpagina

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto’s van de informatieavond.