Werkgroep 11

Om het 10-puntenplan verder door te ontwikkelen is er meer samenwerking en verbinding nodig. Met wijkbewoners uit alle delen van de wijk, van alle leeftijden en allerlei culturen. Maar ook met ondernemers en de scholen in de wijk. Tijdens de inspiratieavond op 16 maart 2017 bleek hier een breed draagvlak voor te zijn.
Om dit in goede banen te leiden is daarna in eerste instantie de Werkgroep Doorontwikkeling (WGDO) opgestart. Deze houdt zich bezig met de organisatorische zaken (zoals contacten met gemeente en professionals en het aanvragen van fondsen). Van daaruit is Werkgroep11 ontstaan.

Werkgroep11 bestaat uit vrijwilligers en professionals uit de wijk, die werken vanuit hun eigen kwaliteiten en ervaringen. Deze zomer kunt u hen voor het eerst ontmoeten in de wijk, bij activiteiten die ze organiseren voor jong en oud. Hoog tijd om hen de gelegenheid te geven zich eens aan u voor te stellen:

“Hallo, wij zijn:
Roelanda Boskamp, Mieke Cruijsberg (Synthese), Ellen Jeurissen, Peter van de Laar (Wonen Limburg), Marion Lenssen, Karin van der Plas (Stichting Naoberzorg), Peter Smits, Laura Ververgaard en Annet van Soest. Samen vormen wij Werkgroep11.

Wij werken eraan om zoveel mogelijk verbinding in onze wijk te creëren zodat iedereen zich hier thuis kan voelen. Dit doen we samen met u. We willen bereiken dat iedereen het gevoel heeft erbij te horen en dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen.

Hoe gaan we dat doen?

Welkomstcomité:

Vanuit Werkgroep11 willen we graag iedere nieuwe bewoner in de wijk welkom heten. Dit doen we met een ‘Welkom in de wijk-presentje’ en een kopje koffie of thee. Vindt u het leuk om nieuwe bewoners in uw eigen straat welkom te heten met Werkgroep11? Laat het ons weten!

Wijknetwerk:

Wij zien en horen niet alles en hebben u als bewoners nodig. Vandaar dat we werken aan een wijknetwerk dat de oren en ogen van de wijk kan zijn.

Kom op de soep:

‘Kom op de soep’ is een nieuwe wijkactiviteit op de zondag. Hierbij staan ontmoeten en samen bewegen centraal. We sluiten de activiteit steeds af met een lekkere kom soep. De aftrap van ‘Kom op de soep’ is op Burendag.

Ontmoetingen in de zomer:

Deze zomer komen we bij u in de straat. Koffie en thee brengen we mee!
De data, tijden & locaties:

Donderdag 12 juli 19.00 – 21.00 uur
Van Goghstraat
ontmoet Annet, Laura en Mieke
Zaterdag 21 juli 14.00 – 16.00 uur
Westerholtstraat
ontmoet Annet, Karin en Mieke
Woensdag 25 juli 9.30 – 12.00 uur
Huis van de Wijk
(met speciaal voor de kleinere wijkbewoners
ranjaochtend met springkussen, ijskar en schminken)
ontmoet Karin en Laura
Zaterdag 4 augustus 10.30 – 12.00 uur
Rubensplein
ontmoet Annet en Karin
Woensdag 15 augustus 19.00 – 21.00 uur
Pr. Bernhardstraat
ontmoet Annet, Karin en Mieke
Zaterdag 25 augustus 10.30 – 12.00 uur
Julianastraat
ontmoet Karin en Peter
Woensdag 29 augustus 19.00 – 21.00 uur
Paulus Potterstraat
ontmoet Karin, Mieke en Peter
Zaterdag 22 september Burendag: start ‘Kom op de soep’

Wij zouden het erg leuk vinden om u te ontmoeten wanneer wij in de wijk aanwezig zijn. Ook op andere momenten kunt u altijd contact opnemen met Werkgroep11.
Ons mailadres is werkgroep11@norbertuswijk.nl
Na de zomervakantie zijn wij ook telefonisch bereikbaar.
Graag tot op de koffie en een fijne zomervakantie gewenst!”

Qua organisatie wordt e.e.a. overzichtelijk gemaakt in onderstaande afbeelding:

Op termijn zal deze pagina verder worden uitgebreid met informatie over deze werkgroep.