60 jaar

In 2019, het jaar dat de gemeente Horst aan de Maas haar 800-jarig bestaan vierde, vierden wij dat onze eigen Norbertuswijk 60 jaar bestond. Dit deden we op 22 en 23 juni met een feestweekend en op 29  en 30 juni tijdens het DAF-weekend.
De digitale versie van het programmaboekje voor onze wijk is HIER te downloaden.

Terugblik feestweekend in digitale fotoalbums én een video:

Weinig tijd en toch een indruk krijgen van deze weekenden, bekijk dan het eerste album. Klik daarvoor op onderstaande afbeelding. Dit fotoalbum biedt een beetje van alles.
De overige albums zijn ingedeeld per onderdeel en bevatten veel meer fotomateriaal.


Speeltuin ’t Östenriekske is, dankzij Stichting Gemeenschapsbelangen Norbertus, prachtig opgeknapt en uitgebreid. Op 22 juni werd deze officieel heropend. De foto’s zijn te bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.


Francis Hendriks-Werdecker maakte ook een serie foto’s die op zichzelf een mooi overzicht biedt van de heropening van ’t Östenriekske, de opening van het park en de ingebruikname van het beweegplein door Olga Commandeur. Zonde om deze serie te mengen met de overige foto’s, vandaar dat er een apart album voor is.


De opening van het park met onthulling van de nieuwe naam én de ingebruikname van het beweegplein door Olga Commandeur in een hele reeks foto’s vastgelegd.


Lachende gezichten, sportieve samenwerking en heel veel lieve mensen bij de Zeskamp, vastgelegd op een uitgebreide serie foto’s. Om nog eens na te genieten óf om te bekijken wat u heeft gemist.


De prijsuitreiking van de Zeskamp, de uitreiking van het eerste exemplaar van een nieuw boekje over de Norbertuswijk, kunstenaars en muzikale talenten, een dienstenveiling en heel veel vinyl plaatjes. En om middernacht het grote spektakel: vuurwerk bij het op gang brengen van het nieuwe uurwerk in de toren van de voormalige Norbertuskerk. Bekijk de foto’s in het album hieronder.
(Ter info: het boekje is huis-aan-huis in de wijk bezorgd.)


Het vuurwerk vastgelegd op video door de 16-jarige Colin Gooren, om nog eens kippenvel bij te krijgen.


Op zondagochtend was het gezellig bij het frühshoppen (of is het toch frühschoppen) met de Reulsberger Muzikanten, die ondanks de hoge temperaturen een geweldig programma ten gehore brachten.


Een week later was het DAF-weekend in de Gebr. van Doornelaan om de broers Hub en Wim van Doorne te eren. Op 29 juni onthulden we het kunstwerk ‘Zonder versnelling vooruit!’ Bekijk de foto’s in het album:


Op 30 juni tenslotte waren vele DAF’s te bewonderen in onze wijk. Ze reden het defilé van het DAF-weekend America-Griendtsveen en kregen aan de Gebr. van Doornelaan bij een pitstop koffie, vlaai, soep en ijs aangeboden namens 60 jaar Norbertuswijk. Vele wijkbewoners kwamen een kijkje nemen en genoten mee van een prachtig schouwspel.samendoen@norbertuswijk.nl