60 jaar

In 2019, wanneer de gemeente Horst aan de Maas haar 800-jarig bestaan viert, vieren wij dat onze eigen Norbertuswijk 60 jaar bestaat. Dit doen we met een feestweekend voor alle wijkbewoners op 22 en 23 juni.
Het wordt een weekend vol sport en spel, gezelligheid en nog een heleboel andere verrassingen. Zo zal ook het uurwerk in de klokkentoren van de voormalige Norbertuskerk weer gaan lopen. En het nieuwe park, op de plek waar voorheen de Meuleveldschool stond, zal officieel geopend worden.

Het volledige programma* voor die dagen:

Zaterdag 22 juni
Middagprogramma:

– 12.00 uur: officiële heropening van speeltuin ’t Östenriekske door SGN (Stichting Gemeenschapsbelangen Norbertus)

– 12.30 uur: officiële opening van het nieuwe park en onthulling van het naambord

– Ingebruikname beweegstraat in het park door Olga Commandeur (voormalig olympisch kampioene en bekend van Nederland in Beweging)

– 13.30 uur – ca. 18.00 uur: Zeskamp (met zeven spellen). Klik hier voor het aanmeldformulier

Avondprogramma:

– 19.00 uur: Avondfeest in de sfeer van Montmartre met hapjes en drankjes, vertier, de prijsuitreiking van de Zeskamp, een dienstenveiling, lokale muzikanten en de Vinylzuchtige Types

– 0.00 uur: het uurwerk van de klokken in de toren wordt op feestelijke wijze weer op gang gebracht

 

Zondag 23 juni:

10.30 – 13.30 uur: Frühshoppen met de Reulsberger Muzikanten

*) Er kunnen nog (kleine) wijzigingen nodig zijn, dus enigszins onder voorbehoud)

Een week later, op 29 en 30 juni, worden in het kader van 800 jaar Horst aan de Maas de Gebroeders van Doorne geëerd tijdens het DAF-weekend in America en Griendtsveen. Ook in onze wijk besteden we aandacht hieraan:

Zaterdag 29 juni:

Op deze dag is er een toertocht met zo’n 300 DAF-voertuigen (DAF oldtimers, DAF trucks, DAF legervoertuigen, DAF bussen en DAF personenauto’s) door de hele gemeente. Aansluitend zal om 17.00 uur aan de Gebroeders van Doornelaan het DAF-kunstwerk ‘Zonder versnelling vooruit’, waarvoor eerder vele wijkbewoners woorden hebben ingeleverd, worden onthuld. Het kunstwerk wordt op dit moment gemaakt door beeldend kunstenaar Jeu van Helden.

Zondag 30 juni:

De Dafjes rijden een Defilé. Meer informatie volgt.