Huiskamer

Koffieochtend

Op elke doordeweekse dag wordt er koffie geschonken tussen 9.30 en 12.00 uur. U bent van harte welkom voor een kopje koffie en een praatje met andere bezoekers. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Heeft u vragen? Mail dan naar samendoen@norbertuswijk.nl

Er vinden ook andere activiteiten plaats. Informatie is te vinden op deze website en op de Facebookpagina. Bovendien kunt u zich aanmelden voor de digitale NorbertusNieuwsbrief. IMG_3666

OVERIGE INFO

Het postadres van het Huis van de Wijk is hetzelfde als dat van De Twister:

Gebr. van Doornelaan 25
5961 BA Horst

De ‘voordeur’ is rechts van de hoofdingang van de school. Vroeger was hier de deur naar de dagkapel. De deur opent vanzelf wanneer u op de zwarte knop drukt, die zich ca. 1 meter voor de deur op een paal bevindt. De deur sluit daarna vanzelf weer. Ideaal voor rolstoelgebruikers en mensen met een rollator.

Het nieuwe schoolgebouw van de Twister werd op 19 januari 2016 in gebruik genomen en op diezelfde dag ging ook het Huis van de Wijk voor de eerste keer open. Sindsdien is de huiskamer bijna alle dagen in gebruik, waarvan zo’n 230 keer per jaar voor een koffieochtend. Vanaf het begin zijn die ochtenden goed bezocht.
Al in korte tijd hadden zich voldoende gastvrouwen en gastheren gemeld die, op vrijwillige basis, zo nu en dan een ochtend mensen wilden ontvangen en de koffiekan gevuld wilden houden. Deze lieve mensen noemen we Huiskamervrijwilligers, ook wel HKV-ers. Zij zijn, net als alle andere wijkbewoners, een stukje eigenaar van het pand, en ze zijn maar wát trots op ons Huis van de Wijk!

Lijkt het u leuk om ook als vrijwilliger een steentje bij te dragen? Mail naar samendoen@norbertuswijk.nl om samen de mogelijkheden te bespreken.

De huiskamer wordt ook gebruikt door o.a. buurtverenigingen en vrijwilligersorganisaties tegen een kleine vergoeding. Om gebruik te kunnen maken van die mogelijkheid moet een activiteit of bijeenkomst aan drie voorwaarden voldoen:
– het mag geen commerciële activiteit of organisatie zijn
– de activiteit moet tot verbinding leiden
– er moet binding zijn met de wijk
De ruimte kan niet gebruikt worden voor familiefeestjes of vergelijkbare aangelegenheden.
Voor een verzoek tot reservering kunt u contact opnemen met Anita Joosten via het mailadres samendoen@norbertuswijk.nl