Expositie Annie Keijsers

In het Huis van de Wijk is momenteel een mini-expositie van Annie Keijsers-v.d. Goor te bewonderen.
Zij schrijft zelf over haar grote passie:

“Ongeveer 40 jaar geleden ben ik gestart met schilderen, onder begeleiding van kunstschilder Gijs Trepels. Wat we daar schilderden was vrije keuze (landschappen, stillevens, bloemen, enz.), maar wel alles met olieverf. Dat was een leuke periode met een fijne en hechte groep. We leerden daarbij ook veel van elkaar. Samen bezochten we musea, schilderden ook buiten en hielden elk jaar een expositie in de zaal van Cox Wiel in Horst.

Na zo’n 20 jaar wilde ik andere, modernere technieken gaan leren. Hiervoor ben ik les gaan volgen bij Harrie Schrijnemacher in Venray. Daar werkten we vooral met aquarel, structuur en aqua pasta.

Verder heb ik nog enkele jaren les gevolgd bij Wilma Boscherie. Hier heb ik geleerd te werken met warmere, felle kleuren, zowel modern als abstract. Dit alles met Artisanverf. Modern vind ik zelf wel mooi, maar wel graag met iets herkenbaars erin.

In al die jaren heb ik veel in opdracht geschilderd. Het was echt mijn passie! Als ik eenmaal op dreef was kon ik niet meer stoppen en schilderde ik vaak door tot in de late uurtjes.
Op dit moment geef ik iedere donderdagochtend schilderles aan een groep dementerende mensen van Hof te Berkel. Wij zorgen voor de basis en de mensen geven er verder zelf invulling aan. Ze vinden het fijn om te doen en we maken samen leuke dingen, dus echt dankbaar werk. Dit wil ik graag nog lang blijven doen!

Ps. De schilderijen zijn te koop.”
(telefoonnummer even vragen via mail: huiskamer@norbertuswijk.nl)