Voorstelling

Overpeinzingen
een voorstelling die verder reikt dan kerstmis

(Klik voor de flyer)
In het Huis van de Wijk werd op zaterdag 16 december een bijzondere voorstelling gespeeld.
Vanuit een hedendaagse tekstbeleving volgden we Maria en Jozef via enkele door elkaar waaierende monologen uit ‘Madonna’s man’ van Daphne de Bruin. Hierin blikken zij terug op hun leven, op de ingrijpende gebeurtenissen die zich afspeelden in hun jonge jaren. Hun huwelijk dat, ondanks grote karakterverschillen, voor hen geregeld werd.
Het ontstaan van haar zwangerschap en de invloed hiervan op hun relatie. De worsteling van Jozef om tot acceptatie te komen en de geboorte van een kind dat voor hem nooit een echte zoon zou worden. Tenslotte het verlies van hun kind.

De sfeer die door de teksten wordt opgeroepen wordt versterkt door muziek van Bach, Lubos Fiser, Gabriel Fauré, Tartini, Vaughan Williams, Einaudi en Prokofiev.

Een voorstelling die, zoals beloofd, inderdaad schuurde, wrong, ontroerde, maar ook humor in zich droeg. De monologen werden gespeeld door May Rooijakkers en Bart Sikkens, met Irene Ruys als violiste.


 

May speelde eerder al de voorstelling Vlucht naar het Licht op dezelfde locatie. Klik op de foto hieronder om naar het online fotoalbum van die voorstelling te gaan: