Kom-op-de-Soep

Wat is ‘Kom-op-de-soep-én-in-beweging’?

(Actueel: vanaf 13 juni is er weer wekelijks op zondag vanaf 11.00 uur Kom op de Soep, wel nog even zonder beweegactiviteit. Gezelligheid en (voor slechts € 1,50) een kom lekkere soep.
Informatie via komopdesoep@norbertuswijk.nl

Deze activiteit is vooral bedoeld voor iedereen die, juist op die lege zondag, behoefte heeft aan gezelschap en dan graag iets leuks wil doen. Gezellig samenzijn en een laagdrempelig beweegprogramma kunnen de dag weer meer glans geven. De soep is het smaakvolle ‘toetje’ als beloning na lichamelijke en geestelijke inzet.

Ervaring leert dat door mee te doen, deelnemers weer zin in het leven krijgen en ook lichamelijk vooruitgang boeken. Vrijwilligers zorgen, samen met een professionele beweegcoach, voor de begeleiding van het beweegprogramma waaraan iedereen kan meedoen. Ook u bent welkom en neem gerust een vriend(in) of  buur mee: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Vanaf augustus mogen ook mensen die niet in onze wijk meedoen. Meedoen is vrijblijvend en vooral leuk. U betaalt slechts € 1,50 voor de kom heerlijke verse soep.

Wanneer en waar?
Kom-op-de-soep-en-in-beweging is elke zondag van 11.00 uur tot 13.00 uur in het Huis van de Wijk, Gebr. van Doornelaan 25.

De activiteit bestaat in principe uit drie onderdelen:

Samen bewust bewegen
Eens per twee weken komt Dien van Dinter (of een van haar collega’s van Samen in Beweging) om met de deelnemers een leuk beweegprogramma te doen. In de tussenliggende weken wordt gebruik gemaakt van de duidelijke instructiefilmpjes die op internet te vinden zijn. Deze filmpjes zijn vrij te gebruiken en bedoeld om mensen te stimuleren ook thuis op de stoel mee te doen.
De filmpjes kunt u vinden op http://www.regioleudal.tv/programas/naoberzorg-nederland.

Soep
Dankzij een groepje vrijwilligers is er elke week voor elke deelnemer een flinke kom lekkere verse soep. Zij maken om beurten een heerlijke voedzame verse soep waarvoor u slechts € 1,50 betaalt.

Kletspot
De ‘Kletspot’ is gevuld met kaartjes waarop allerlei vragen, stellingen of dilemma’s staan. Deze vormen het uitgangspunt voor vele bijzondere gesprekken. Ook wordt er wel gebruik gemaakt van de verbindingskaarten. Het is verbazingwekkend welke verhalen er los kunnen komen naar aanleiding van een (op het oog) eenvoudige vraag. De kaarten hebben al voor heel wat fijne gesprekken gezorgd. Soms komen de gesprekken vanzelf al op gang. In dat geval blijven de kaartjes achterwege.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Liesbeth is contactpersoon en bereikbaar via komopdesoep@norbertuswijk.nl. Bellen naar Werkgroep 11 met nummer 06 – 2661 6487 kan ook.

Het project Kom-op-de-soep is een samenwerking met Naoberzorgpunt Nederland.


Bericht:
Op zondag 29 juli 2019 ontvingen de vrijwilligers van Kom-op-de-Soep (en-in-beweging) een cheque ter waarde van € 750,= van Karin van der Plas namens Stichting Naoberzorg Nederland.
Eerder dit jaar ontving de werkgroep al een mooi bedrag van € 1000,=  van Afslag 10 en daarom was ook Reinier Meesters op deze feestelijke ochtend aanwezig. Dankzij deze mooie bijdragen kan er een professionele beweegcoach worden ingezet voor het beweegonderdeel. In overleg met beide organisaties, de vrijwilligers en beweegcoach Dien van Dinther is besloten om voortaan ook mensen die niet in de Norbertuswijk wonen de gelegenheid te geven mee te doen op de zondagen. 

Op de foto: uiterst rechts Karin van der Plas (Naoberzorgpunt Nederland), daarnaast Dien van Dinther (Samen in Beweging), vrijwilligers Liesbeth Arts en Roelanda Boskamp, deelneemster Annie en Reinier Meesters (Afslag 10).