Kom-op-de-Soep

‘Kom-op-de-soep-én-in-beweging’ gaat dóór!

Voortaan is er elke zondag van 11.00 tot ca. 13.00 uur de activiteit ‘Kom-op-de-soep-én-in-beweging’, bedoeld voor iedereen die juist op die lege zondag behoefte heeft aan gezelschap en dan graag iets leuks wil doen.

Een laagdrempelig beweegprogramma en gezellig samenzijn kunnen de dag weer meer glans geven. De soep is het smaakvolle ‘toetje’ als beloning na lichamelijke en geestelijke inzet.

Ervaring leert dat door mee te doen, mensen weer zin in het leven krijgen en ook lichamelijk vooruitgang boeken. Vrijwilligers zorgen, samen met professionals, voor de begeleiding van het beweegprogramma, waaraan iedereen kan meedoen. Ook u bent welkom en neem gerust een vriend(in) of  buur mee: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Meedoen is vrijblijvend en vooral leuk.

Wanneer en waar?
Kom-op-de-soep-en-in-beweging is elke zondag van 11.00 uur tot 13.00 uur in het Huis van de Wijk, Gebr. van Doornelaan 25.

De activiteit Kom-op-de-Soep-en-in-Beweging bestaat in principe uit drie onderdelen:

Samen bewust bewegen
Dankzij een bijdrage van Afslag 10 is het mogelijk om een professional in te zetten voor het beweegprogramma. Eens per twee weken komt Dien van Dinter (Samen in Beweging) om samen met de deelnemers een leuk beweegprogramma te doen. In de overige weken wordt gebruik gemaakt van de duidelijke instructiefilmpjes die op internet te vinden zijn. Deze filmpjes zijn vrij te gebruiken en bedoeld om mensen te stimuleren ook thuis op de stoel mee te doen.
De filmpjes kunt u vinden op http://www.regioleudal.tv/programas/naoberzorg-nederland.

Soep
Dankzij een groepje vrijwilligers is er elke week voor elke deelnemer een flinke kom lekkere verse soep. Om de kosten te kunnen dekken betaalt u daar het luttele bedrag van € 1,50 voor.

Kletspot
De ‘Kletspot’ is gevuld met kaartjes waarop allerlei vragen, stellingen of dilemma’s staan. Deze vormen het uitgangspunt voor vele bijzondere gesprekken. Ook wordt er wel gebruik gemaakt van de verbindingskaarten. Het is verbazingwekkend welke verhalen er los kunnen komen naar aanleiding van een (op het oog) eenvoudige vraag. De kaarten hebben al voor heel wat fijne gesprekken gezorgd.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Roelanda Boskamp en Liesbeth Arts trekken namens de wijk de kar voor deze activiteit. Liesbeth is daarbij de contactpersoon en bereikbaar via komopdesoep@norbertuswijk.nl. Bellen naar Werkgroep 11 met nummer 06 – 2661 6487 kan ook.

Het project Kom-op-de-soep is een samenwerking met Naoberzorgpunt Nederland.

Een impressie van de eerste keer Kom-op-de-Soep-en-in-Beweging:

“Op zondag 23 december was de eerste Kom-op-de-Soep-en-in-Beweging in het Huis van de Wijk. Wat was het gezellig en wat waren de deelnemers enthousiast! De vraag die het meest gesteld werd was: “Hoe kunnen we meer mensen laten weten hoe fijn dit is?”

De activiteit begon om 11.00 uur en al snel was iedereen in gesprek met elkaar. Toen er een filmpje werd opgestart om te laten zien hoe dat bewegen eruit ziet, begon iedereen al spontaan mee te doen. Dat was best nog soms lastig: welk been moest er nu omhoog? En wat is ook alweer links? 
Vervolgens kwam de ‘Kletspot’ op tafel. Iedereen trok een kaartje en reageerde op de tekst die erop stond. 
Daarna ging de pan op het ‘vuur’ en even later zat iedereen van een kop dampende goulashsoep te smullen aan de gezellige eettafel. 
De eindtijd werd door de meeste mensen flink overschreden want het was gewoon

echt gezellig.”