VoorMekaar

Contact opnemen met VoorMekaar kan door te bellen of appen naar 06 – 2661 6487.
Mailen kan ook: voormekaar@norbertuswijk.nl.

💜 Samen kunnen we zoveel meer! Alvast dank u wel! 💜

Wijkbewoners die behoefte hebben aan een luisterend oor of aan helpende handen, kunnen contact opnemen met VoorMekaar, ons eigen Naoberzorgpunt. Hoe dat werkt?

Anja en Angela beheren de telefoon en het mailadres van VoorMekaar. Zij hebben intensief contact met elkaar en desgewenst ook met de andere leden van het VoorMekaar-team. Bij elke (hulp)vraag bekijken zij welke actie nodig is en wie de meest geschikte persoon is om in te zetten. Dat kan een teamlid zijn, maar ook een andere vrijwilliger of een professional. Ze hebben inmiddels een behoorlijk netwerk en korte lijntjes met veel instanties.

Maar als wijk kunnen we er natuurlijk allemaal voor mekaar zijn.
Zo kan iemand die graag luistert een ideaal belmaatje zijn voor iemand die graag zo nu en dan z’n verhaal kwijt wil. Zoals iemand die dolgraag in de aarde wroet een grote hulp kan zijn voor iemand die zelf haar tuintje niet meer kan bijhouden.
Maar denk ook aan een gepensioneerde leerkracht die het lesgeven zo mist, en die hulp kan bieden in een gezin dat geen bijlessen kan betalen. Of iemand die z’n tijd, auto en zorgzaamheid graag inzet om een ander te begeleiden naar een doktersafspraak.

We weten inmiddels dat heel veel mensen graag iets voor een ander betekenen, maar we weten natuurlijk niet altijd wat voor interesses, mogelijkheden en passie ze hebben.

Daarom de uitnodiging: denk eens na waarmee u een ander zou willen helpen.
Laat weten aan de leden van VoorMekaar dat u beschikbaar bent en wat uw ideeën daarbij zijn. Uw gegevens worden opgeslagen en als er een mogelijke match is wordt er contact met u opgenomen. Er wordt altijd eerst met u overlegd en uw gegevens worden nooit zonder uw toestemming gedeeld met anderen. Nee zeggen of uw gegevens uit de lijst laten verwijderen kan altijd.

Zet u ook in voor mekaar en mail of bel: 06 – 2661 6487 | voormekaar@norbertuswijk.nl


VoorMekaar heeft ook een eigen Facebookpagina, bedoeld om meer mensen de gelegenheid te geven iets voor mekaar te betekenen. Angela en Anja plaatsen er oproepjes voor spullen of hulp. Wat de een nodig heeft kan voor de ander een kleine moeite zijn. Like of volg de pagina om op de hoogte te blijven.

In december 2020 werd de Vraag&Aanbod-kaart van VoorMekaar huis-aan-huis verspreid.

 


November 2021:

Ruim een jaar lang volgden de VoorMekaar-teamleden een training ‘Present werken’. Op 22 november ontvingen ze hun certificaat uit handen van docent Hedi Manderfeld. De lessen gingen o.a. over luisteren, innerlijke houding en grenzen.
 
De vrijwilligers zullen ook in de toekomst zich blijven ontwikkelen zodat ze er zo goed mogelijk kunnen ZIJN voor de mensen die bij VoorMekaar aankloppen.
 

(Angela kon er helaas niet bij zijn dus zij ontbreekt op de foto’s. )


Oktober 2020 (2/2):
VoorMekaar:
• Een luisterend oor aan de telefoon of tijdens een wandelingetje.
• Een kaartje in de brievenbus als hart onder de riem.
• Een wijkbewoner begeleiden naar de Koffieochtend (want het was best een beetje spannend zo’n eerste keer).
• Hulp bij het opruimen van een schuurtje.
• Samen op zoek naar antwoorden op vragen van medische aard en over zorg.
• Hulp voor iemand met dementie.
• Hulp voor in de tuin geregeld.
• Contact gelegd met Wonen Limburg en de gemeente voor een wijkbewoner.
• Hulp bij meerdere klusjes in huis.
• Vervoer en begeleiding voor een wijkbewoner bij doktersbezoek.

Dankzij VoorMekaar kon er o.a. bij bovenstaande voorbeelden een match worden gemaakt tussen ‘hulpvrager’ en de vrijwillige ‘hulpaanbieder’. Geweldig toch?? 👍🏼

 


Mei 2020:
Omdat we merken dat wijkbewoners het soms prettig vinden om op afgesproken momenten gebeld te worden door een vertrouwde stem, is er nu ook de optie BELLETJE VoorMekaar. Hierbij wordt de deelnemer gekoppeld aan een vast belmaatje.

Hoe werkt het?

  1. Meld u aan als deelnemer door te bellen of mailen naar VoorMekaar (gegevens staan hierboven).
  2. Vrijwilligers van VoorMekaar zoeken voor u een belmaatje die u binnen enkele dagen na aanmelding zal bellen voor een korte kennismaking.
  3. Tijdens dat eerste gesprek maakt u afspraken over de gewenste belmomenten. Dit kan wekelijks, maar ook (indien gewenst en mogelijk) op enkele dagen per week.
  4. Uw belmaatje belt u telkens op de afgesproken tijd voor een kort gesprekje.

Wilt u deze informatie printen voor uw buren, een kennis of een familielid, klik dan hier voor de pdf.


Maart 2020:
Achter de schermen werd al enige tijd gewerkt aan een nieuw initiatief voor onze wijk waar u als wijkbewoner terecht kunt voor hulp of een luisterend oor. De omstandigheden zetten deze ontwikkeling in een stroomversnelling.
VoorMekaar is ons eigen Naoberzorgpunt en is bereikbaar via

telefoonnummer 06 – 2661 6487
of mailadres voormekaar@norbertuswijk.nl.

Angela en Anja staan voor u klaar. Zij kunnen bovendien, indien wenselijk, collega-vrijwilligers inzetten.

Kent u iemand die we blij kunnen maken met een troostkaartje in de brievenbus? In onze wijk wonen veel ouderen nog in hun eigen huis, maar ook jongere mensen kunnen zich alleen voelen nu alle mogelijkheden tot ontmoeting weggevallen zijn. Denkt u dat de buurvrouw, die meneer verderop in de straat, dat stel op de hoek of die dame in de flat, wel wat troost kan gebruiken? Geef het adres dan even door via bovenstaande contactgegevens. De vrijwilligers van VoorMekaar zorgen voor de rest.
Bedankt! 🧡
Ps. Heeft u zelf behoefte aan wat aandacht, geef dan gerust uw eigen adres door, of bel voor een luisterend oor.