Toertocht

Op 27 september was het zover: de eerste NorbertusToertocht werd gereden.

Organisator Piet Berden blikt tevreden terug. De deelnemers reden een route van bijna 160 km door het Brabantse land en genoten tijdens een pitstop van koffie met appelgebak. Voor herhaling vatbaar, aldus Piet.

De foto’s die gemaakt zijn bij vertrek zijn te bekijken in het online album door op onderstaande afbeelding te klikken.


Het begon met onderstaand bericht in juni & september 2020:

Lijkt met maar, of is het zo?

Ik krijg de indruk dat er steeds meer motorrijders in onze Norbertuswijk wonen, mannen en vrouwen die voor hun plezier motorrijden. M/V die voor hun plezier soms lange, dan weer korte toertochtjes maken om zo het vrije gevoel van motorrijden te ervaren. Ik zie ook diverse soorten rijders, racers en mensen die het liever wat rustiger aan doen. Ik zie diverse merken, BMW, Honda, Kawasaki, Suzuki, KTM, Harley Davidson en nog veel meer.

En ik dacht, hoe leuk zou het zijn om samen een keertje een Norbertus Toertocht te organiseren! Inmiddels geven de huidige regels rondom Corona iets meer ruimte om concreter te worden en is er zelfs een datum bekend: de allereerste Norbertus Toertocht gaat plaatsvinden op zondag 27 september

Het kan nog machtig mooi weer zijn dan voor een motortoertochtje, maar geen garanties, dus da’s nog even afwachten. Zo’n toertocht, met alleen motorrijders uit onze Norbertuswijk, doen we gewoon omdat het leuk is, om eens een keertje kennis te maken en om onze passie voor motoren te delen. Een toertocht van ongeveer 150 km met halverwege tijd voor koffie (en gebak?).

Om 10.00 uur verzamelen en opstellen voor de Twister, een paar afspraken maken en dan gewoon een paar uurtjes toeren, natuurlijk met of zonder duopassagier.

Heb je interesse om mee te rijden of om mee te organiseren, neem dan even contact met me op. Dat kan via berden@wxs.nl maar liever nog per telefoon: 06-51450762

Groet en hopelijk tot ziens, Piet”

 

 

Even voorstellen: ik ben Piet Berden en ik rij een BMW R80GS (1993): ruim 180.000 km op de teller. Ik ben een rustige rijder, maak veel routes voor onze motorclub (MTC de Melderse) en ik woon in de Emmastraat.