Club63

Club63 wil de verbinding tussen jong en oud in de wijk bevorderen. De eerste leden waren bij oprichting (in 2016) allemaal 63 jaar. De Norbertuskerk, huidige locatie van de Twister en het Huis van de Wijk, is in 1963 gebouwd. Vandaar de naam Club63. Inmiddels een begrip in de wijk… én daarbuiten.

Begin 2020 organiseerde Club63 voor de laatste keer een activiteit voor de jeugd. (Info hierover vind u hieronder op deze pagina.) Ze zijn nog steeds actief op het gebied van duurzaamheid en milieu. Dankzij hun inspanningen zijn er veel huizen in onze wijk van zonnepanelen voorzien en wordt er actief gewerkt aan maatregelen om klimaatstress tegen te gaan. (Samen Duurzaam Norbertuswijk.)
Als zij praktische verbetermogelijkheden zien in onze wijk dan geven ze niet snel op: als het beter kan dan is het vaak Club63 die daadwerkelijk zorgt dat het beter wordt. Denk aan het verplaatsen van bankjes en het aanpassen van tegelstoepen.
Ook namen zij het initiatief om een Repair Café voor Horst te starten. Elke vierde zaterdag van de maand zijn ze actief in ’t Gasthoês.

Daarnaast zetten ze zich in voor de jongeren in de wijk. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat er verlichting kwam bij het voetbalveldje in het Meulenveldpark.

Club63 stelt zich even aan u voor:  

Na een oproep voor vrijwilligers die de handen uit de mouwen wilden steken meldden zich drie heren en een dame: Piet Berden, Jan Brouwer, Paul Coppus en Laura Ververgaard, allen woonachtig in de Norbertuswijk. Hun eerste Club63-activiteit organiseerden ze op 7 juni 2016. Vrijwilliger Willem Faassen heeft een tijd meegedaan, maar is inmiddels weer gestopt. In 2019 heeft Lei Oymans zich bij het gezelschap gevoegd. In 2022 sloot ook Wil Geertjens aan.

Club63: Paul Coppus, Lei Oymans, Jan Brouwer, Piet Berden (febr. 2022)

 

Club63 over de naam ‘Club63’

“Onze naam: nou dat zit zo. Piet houdt van motorrijden, en nu ligt er in de V.S. een beroemde weg genaamd Route 66. Wij heren waren bij de oprichting 63 jaar. Dus… waarom niet Club 63…?
Gelukkig was Laura het daar wel mee eens.
Verder is het gebouw van waaruit we werken in 1963 gebouwd.  De huidige school De Twister, met inpandig ons Huis van de Wijk, vindt dus eigenlijk z’n oorsprong in 1963. De link was voor ons snel gelegd.

Wij hebben er veel plezier in en hopen dan ook steeds meer nieuwe gezichten te mogen ontmoeten tijdens onze activiteiten.  “We keep rolling on”!”

logo-club63

Club63 zet zich in voor jong en oud. Het is hun bedoeling om verbinding tussen kinderen, ouders en andere wijkbewoners te bevorderen middels activiteiten.
Er is altijd een prima samenwerking geweest met de Twister en kinderopvang ’t Nest.

Op 7 juni 2016 was de allereerste activiteit van Club63 in de vorm van een ontdekkingstocht door de wijk. Na die eerste serie volgden er nog heel veel meer spannende, gezellige en originele activiteiten. De werkwijze werd verfijnd en er werden afspraken gemaakt om het voor iedereen gezellig te houden. Ook de nieuwe privacywet vroeg om enkele aanpassingen. Lees onderaan deze pagina welke ‘spelregels‘ er sindsdien gelden.

Klik op onderstaande afbeelding voor de Activiteitenkalender van Club63 voor het schooljaar 2020/2021 om een indruk te krijgen van hun enthousiasme.

Club63 kiest bij haar activiteiten voor toepasselijke onderwerpen voor de tijd van het jaar.  Dus… volg de site van de Wijk, de Facebookpagina en de NorbertusNieuwsbrief.

LET OP: i.v.m. corona komen de activiteiten voorlopig te vervallen. Houdt voor informatie de Facebookpagina van de Norbertuswijk goed in de gaten en/of abonneer u op de nieuwsbrief.

In september 2020 maakten de heren van Club63 van geschonken planken informatieplanken. Voor het opplakken van de posters en andere info hergebruikten ze plaatmateriaal van de gemeente. Met grote zorg werd alles op maat gesneden en waterpas bevestigd. Bekijk voor de ‘Making Of’ het online album door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor de Club63-activiteiten gelden de volgende uitgangspunten, tenzij anders aangegeven:

 • Start net na 14.30 uur in ’t Huis van de Wijk, eindtijd rond 16.15 uur
 • Maximaal 20 kinderen, vol = vol
 • Opgeven moet per email: club63@norbertuswijk.nl
 • Deelname is bijna altijd gratis en kost dan dus niks

Wil je meedoen? Jong en oud zijn welkom, maar geef je wel tijdig op!

Elke eerdere activiteit van Club63 is in mooie beelden vastgelegd en die zijn terug te vinden op de CLUB 63-fotopagina.

Spelregels activiteiten Norbertus

 • Aanmelden
  Voor iedere activiteit moeten deelnemers zich aanmelden via internet. Gewoon een mailtje naar club63@norbertuswijk.nl ovv naam en de activiteit waaraan je deelneemt.
 • Voor wie?
  Iedereen mag meedoen, dat is ons motto! Of je nu in de wijk woont, er naar school gaat of je op een andere manier verbonden voelt met de school of wijk. Leeftijd maakt niet uit: jong of oud (of iets daartussen). Kom gewoon langs en kijk of het iets voor je is!
 • Programma & info
  Weten wat we gaan doen? Actuele informatie krijg je via de digitale nieuwsbrief en op de Facebookpagina van de wijk. En op deze pagina natuurlijk.
 • AVG/Privacywet
  Club63 maakt tijdens de activiteiten foto’s. Deze zijn uitsluitend tbv onze wijkwebsite: www.norbertuswijk.nl, de facebookpagina van Norbertuswijk Horst en de digitale NorbertusNieuwsbrief.
  Deelnemers aan activiteiten van Club63 verlenen hiervoor toestemming.
 • Begeleiding
  Is je kind oud genoeg om zelf te komen? Dan is hij of zij van harte welkom! We letten op elkaar – als betrokken wijkbewoners – maar we blijven vrijwilligers en bieden dus geen professionele & gediplomeerde begeleiding aan.
 • Maximale inschrijving
  Per activiteit kunnen maximaal 20 personen (kinderen) deelnemen, voor extra inschrijvingen ontstaat een wachtlijst en wordt gezocht naar extra begeleiders.
 • Vergoeding
  Soms wordt er een vergoeding gevraagd, maar dat wordt dan duidelijk VOORAF aangegeven.
 • Aanvang en einde
  Alle activiteiten zijn op dinsdag, starten om 14.30 uur en stoppen rond 16.15 uur. Mocht dat anders zijn dan vermelden we dat duidelijk.
 • Versnapering
  Voor de rest zorgt Club63 (zoals limonade, fruit, koekjes, enz.)
 • Helpen?
  Wij kunnen altijd een extra paar handen gebruiken bij onze activiteiten. Spreekt een activiteit je aan en heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Laat het ons weten en stuur een email naar club63@norbertuswijk.nl