Club63

Club63 wil de verbinding tussen jong en oud in de wijk bevorderen. De leden waren bij oprichting (in 2016) allemaal 63 jaar. De Norbertuskerk is in 1963 gebouwd. De Twister en het Huis van de Wijk vinden dus hun oorsprong in dat jaar. Vandaar de naam Club63, inmiddels een begrip in de wijk… én daarbuiten.

Op 7 juni 2016 was de allereerste activiteit van Club63 in de vorm van een ontdekkingstocht door de wijk. Na die eerste serie volgden er nog heel veel meer spannende, gezellige en originele activiteiten. De werkwijze werd verfijnd en er werden afspraken gemaakt om het voor iedereen gezellig te houden. Ook de nieuwe privacywet vroeg om enkele aanpassingen. Lees onderaan deze pagina welke ‘spelregels‘ er sindsdien gelden.

Klik op onderstaande afbeelding voor de nieuwe Activiteitenkalender van Club63 voor het schooljaar 2020/2021.

LET OP: i.v.m. corona komen de activiteiten voorlopig te vervallen. Houdt voor informatie de Facebookpagina van de Norbertuswijk goed in de gaten en/of abonneer u op de nieuwsbrief.

In september 2020 maakten de heren van Club63 van geschonken planken informatieplanken. Voor het opplakken van de posters en andere info hergebruikten ze de plaatmateriaal van de gemeente. Met grote zorg werd alles op maat gesneden en waterpas bevestigd. Bekijk voor de ‘Making Of’ het online album door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor de Club63-activiteiten gelden de volgende uitgangspunten, tenzij anders aangegeven:

 • Start net na 14.30 uur in ’t Huis van de Wijk, eindtijd rond 16.15 uur
 • Maximaal 20 kinderen, vol = vol
 • Opgeven moet per email: club63@norbertuswijk.nl
 • Deelname is bijna altijd gratis en kost dan dus niks

Wil je meedoen? Jong en oud zijn welkom, maar geef je wel tijdig op!

Elke eerdere activiteit van Club63 is in mooie beelden vastgelegd en die zijn terug te vinden op de CLUB 63-fotopagina.

Club63 stelt zich even aan u voor:  

Na een oproep voor vrijwilligers die de handen uit de mouwen wilden steken meldden zich drie heren en een dame: Piet Berden, Jan Brouwer, Paul Coppus en Laura Ververgaard, allen woonachtig in de Norbertuswijk. Hun eerste Club63-activiteit organiseerden ze op 7 juni 2016 en sindsdien zijn nog er veel gevolgd. Vrijwilliger Willem Faassen heeft een tijd meegedaan, maar is inmiddels weer gestopt. In 2019 heeft Lei Oymans zich bij het gezelschap gevoegd.

Club63 zet zich in om activiteiten te organiseren waaraan jong en oud uit de wijk kan deelnemen. Het is hun bedoeling om verbinding tussen kinderen, ouders en andere wijkbewoners te bevorderen middels die activiteiten.
Er is een prima samenwerking met  de Twister en kinderopvang ’t Nest.

Club63 kiest bij haar activiteiten voor toepasselijke onderwerpen voor de tijd van het jaar.  Dus… volg de site van de Wijk, de Facebookpagina en de NorbertusNieuwsbrief.

Club63 over de naam ‘Club63’

“Onze naam: nou dat zit zo. Piet houdt van motorrijden, en nu ligt er in de V.S. een beroemde weg genaamd Route 66. Wij heren waren bij de oprichting 63 jaar. Dus… waarom niet Club 63…?
Gelukkig was Laura het daar wel mee eens.
Verder is het gebouw van waaruit we werken in 1963 gebouwd.  De huidige school De Twister, met inpandig ons Huis van de Wijk, vinden dus eigenlijk hun oorsprong in 1963. De link was voor ons snel gelegd.

Wij hebben er veel plezier in en hopen dan ook steeds meer nieuwe gezichten te mogen ontmoeten tijdens onze activiteiten.  “We keep rolling on”!”

logo-club63

Spelregels activiteiten Norbertus

 • Aanmelden
  Voor iedere activiteit moeten deelnemers zich aanmelden via internet. Gewoon een mailtje naar club63@norbertuswijk.nl ovv naam en de activiteit waaraan je deelneemt.
 • Voor wie?
  Iedereen mag mee, dat is ons motto! Of je nu in de wijk woont, er naar school gaat of je op een andere manier verbonden voelt met de school of wijk. Leeftijd maakt niet uit: jong of oud (of iets daartussen). Kom gewoon langs en kijk of het iets voor je is!
 • Programma & info
  Weten wat we gaan doen? In de school onder de trap vind je een informatiebord van Club63. Daarnaast vind je ons programma in de nieuwsbrief van de school en het Wijkcomité en op de Facebookpagina van de wijk. En op deze pagina natuurlijk.
 • AVG/Privacywet
  Club63 maakt tijdens de activiteiten foto’s. Deze zijn uitsluitend tbv onze wijkwebsite: www.norbertuswijk.nl, de facebookpagina van Norbertuswijk Horst en de digitale NorbertusNieuwsbrief.
  Deelnemers aan activiteiten van Club63 verlenen hiervoor toestemming.
 • Begeleiding
  Is je kind oud genoeg om zelf te komen? Dan is hij of zij van harte welkom! We letten op elkaar – als betrokken wijkbewoners – maar we blijven vrijwilligers en bieden dus geen professionele & gediplomeerde begeleiding aan.
 • Maximale inschrijving
  Per activiteit kunnen maximaal 20 personen (kinderen) deelnemen, voor extra inschrijvingen ontstaat een wachtlijst en wordt gezocht naar extra begeleiders.
 • Vergoeding
  Soms wordt er een vergoeding gevraagd, maar dat wordt dan duidelijk VOORAF aangegeven.
 • Aanvang en einde
  Alle activiteiten zijn op dinsdag, starten om 14.30 uur en stoppen rond 16.15 uur. Mocht dat anders zijn dan vermelden we dat duidelijk.
 • Versnapering
  Voor de rest zorgt Club63 (zoals limonade, fruit, koekjes, enz.)
 • Helpen?
  Wij kunnen altijd een extra paar handen gebruiken bij onze activiteiten. Spreekt een activiteit je aan en heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Laat het ons weten en stuur een email naar club63@norbertuswijk.nl