Als een soort spin-off van Koken met een Twist is er in januari 2019 gestart met de activiteit

‘De Zoete Twist & meer’

In een aantal steekwoorden:

  • Bakken • Zoet & Hartig • Grootmoeders keuken • Fruit van het seizoen •  
  • Wecken/inmaken • Jam of appelmoes maken • Proeven & meenemen • Lekkernijen • Gezelligheid • Oude recepten • Samen fruit plukken

Nieuwsgierig en/of enthousiast? Doe dan ook mee!
De Zoete Twist is voortaan elke 1e vrijdag van de maand:

Vrijdag 2 december, vrijdag 6 januari, vrijdag 3 februari, etc. Aanvang 19.00 uur.

Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen en de eigen bijdrage is € 6,00 per persoon.
Meer informatie en aanmelden: zoetenmeer@norbertuswijk.nl (Contactpersoon Roelanda Boskamp)



Bij de Zoete Twist op 4 november werd er een bijzondere taart gebakken met drie verschillende soorten melk volgens een Venezolaans recept. Het was weer erg gezellig en er ontstonden mooie gesprekken tussen de deelnemers.
Recept drie-melken-taart


Op vrijdag 7 oktober werden er heerlijke soesjes met kwarkvulling gemaakt bij de Zoete Twist.
Recept soesjes


Op 9 september 2022 kwamen chocoladeliefhebbers aan hun trekken; er werden brownies gebakken.
Recept brownie
Voortaan is er maandelijks een Zoete Twist, elke eerste vrijdag. De eerstvolgende keer is dus op 7 oktober 2022.


Op 17 juni 2022 werd er een bijzondere Tarte Napoleon gebakken, een taart die bestaat uit een aantal lagen en die afgewerkt wordt met kruimels.
Het recept is hier te vinden.


Op vrijdag 6 mei werd er met veel enthousiasme en creativiteit een moederdagtaartje gebakken door de deelnemers.



Op vrijdag 17 januari werd er mokkataart en vanillelikeur gemaakt tijdens een gezellige avond in de keuken. Klik voor de foto’s op onderstaande afbeelding. De recepten downloaden kan hier.


Wafels en Sprokkelkoekjes werden er gebakken op vrijdag 13 december. De recepten zijn hier te vinden, de foto’s via de afbeelding hieronder.


Op zaterdag 12 oktober werd er, geheel in herfstsfeer, maïstaart gebakken en ook pompoentaart met een heerlijke karameltopping. De recepten zijn hier te downloaden. Dit keer was er geen fotograaf en daarom alleen onderstaande foto die uitnodigt om zelf de keuken in te gaan. Veel bakplezier!


Ananascake en naanbrood met humus, dat werd er gemaakt op zaterdag 20 juli. Kijk de foto’s in het online album (klik daarvoor op onderstaande afbeelding) of download HIER de recepten.


Het thema was Pasen, bij de Zoete Twist op 13 april. Er werden zoete perzik-eieren gemaakt, gevulde Arepas en gekleurde eieren, waarbij gebruik gemaakt werd van groente als kleurstof. Klik op onderstaande afbeelding voor de foto’s en klik hier voor de recepten.


Op zaterdag 12 januari was de allereerste Zoete Twist (& meer). Er werden hartige muffins gemaakt en ‘Alfajores’, een soort koekjes naar Zuid Amerikaans (Venezolaans?) recept.
De recepten zijn hier te vinden.