De Zoete Twist & meer

Als een soort spin-off van Koken met een Twist is er in januari 2019 gestart met deze activiteit.
In een aantal steekwoorden:

  • Bakken • Zoet & Hartig • Grootmoeders keuken • Fruit van het seizoen •  
  • Wecken/inmaken • Jam of appelmoes maken • Proeven & meenemen • Lekkernijen • Gezelligheid • Oude recepten • Samen fruit plukken

Nieuwsgierig en/of enthousiast? Doe dan ook mee! Dat kan op elke eerste vrijdag van de maand: 1 maart, 5 april, 3 mei, …  Aanvang 19.00 uur. Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen en de eigen bijdrage is € 6,00 per persoon. Meer informatie en aanmelden: zoetenmeer@norbertuswijk.nl (Contactpersonen: Cris Janssen-Sifontes en Svetlana Sjevtsjoek -Avgustinov). Aanmelden kan ook op het prikbord in het Huis van de Wijk.Het heerlijke Hambrood dat op 2 februari gebakken kreeg een rijke vulling van ham, spek, rozijnen en olijven. De foto’s tonen met hoeveel aandacht er gebakken werd en ook het prachtige eindresultaat. Helaas kunnen we de geur niet via deze website doorgeven. Doet u de volgende keer ook eens mee? Lees hierboven hoe u zich kunt aanmelden.
Recept februari 2024


Met de feestdagen in zicht werden er op 1 december kerstkoekjes gebakken bij de Zoete Twist. Met deelnemers van uiteenlopende leeftijden was het een heel gezellige avond.
Recept december 2023


Bij De Zoete Twist op 3 november werden er Empanadas Bolivianas gemaakt: halvemaanvormige deeghapjes gevuld met kaas. Het was een gezellige avond waar zelfs tijd was voor een spelletje handje-klap.
Recept november 2023


Op 6 oktober werd er een Chocoflan gemaakt. Dat is bakken met een beetje magie. Het was gezellig en de afgekoelde flan smaakte heerlijk.
Recept oktober 2023


Eens een keer iets anders op 1 september: courgettes inmaken in zoetzuur! Een leuke bezigheid en zo kun je lekker lang genieten van de verse oogst. Courgette in zoetzuur is smakelijk als bijgerecht bij oosterse gerechten of op brood bij (oude) kaas. Bij het inmaken opletten met overdoen in de glazen potten want het is héét! Dus een theedoek erom om de vingers te beschermen.
Recept september 2023


Op 4 augustus werden er abrikozengebakjes gemaakt bij de Zoete Twist. “We waren met een klein clubje maar het was erg gezellig. We hebben gepraat over verschillende dialecten in alle Nederlandse provincies en hebben erg gelachen.” Of de gebakjes lekker waren? Probeer het maar eens uit met het recept (klik op de link).
Recept augustus 2023


In juni is er Quiche Lorraine gebakken door de Zoete Twisters.
Recept juni 2023


Op vrijdag 12 mei was de Zoete Twist in Engelse sfeer. Er werden scones gebakken en lemoncurd gemaakt.
Recept mei 2023


Appelbeignets van bladerdeeg, amandelspijs, verse appels en kaneel werden er op 3 maart gebakken bij een gezellige Zoete Twist. Naderhand was er koffie en werd er gesmuld van de zojuist bereide lekkernijen. De volgende keer Zoete Twist is op vrijdag 14 april.
Recept appelbeignets


Op 3 februari werd er, als opwarmer voor de komende carnaval, een confettivlaai gebakken, een kruimelvlaai met vulling van banketbakkersroom en gedecoreerd met confettistrooisel. Het was een gezellige avond met enkele nieuwe deelnemers en fijne gesprekken. Op vrijdag 3 maart is de volgende keer.
Recept confettivlaai


Als basis voor het Sinterklaastaartje werd er op 2 december bij de Zoete Twist een chocoladetaartje gebakken en sfeervol gedecoreerd. Het was weer erg gezellig, aldus de deelnemers.
Recept chocolade-sint-taartje


Bij de Zoete Twist op 4 november werd er een bijzondere taart gebakken met drie verschillende soorten melk volgens een Venezolaans recept. Het was weer erg gezellig en er ontstonden mooie gesprekken tussen de deelnemers. Recept drie-melken-taart


Op vrijdag 7 oktober werden er heerlijke soesjes met kwarkvulling gemaakt bij de Zoete Twist. Recept soesjes


Op 9 september 2022 kwamen chocoladeliefhebbers aan hun trekken; er werden brownies gebakken. Recept brownie Voortaan is er maandelijks een Zoete Twist, elke eerste vrijdag. De eerstvolgende keer is dus op 7 oktober 2022.


Op 17 juni 2022 werd er een bijzondere Tarte Napoleon gebakken, een taart die bestaat uit een aantal lagen en die afgewerkt wordt met kruimels. Het recept is hier te vinden.


Op vrijdag 6 mei werd er met veel enthousiasme en creativiteit een moederdagtaartje gebakken door de deelnemers.Op vrijdag 17 januari werd er mokkataart en vanillelikeur gemaakt tijdens een gezellige avond in de keuken. Klik voor de foto’s op onderstaande afbeelding. De recepten downloaden kan hier.


Wafels en Sprokkelkoekjes werden er gebakken op vrijdag 13 december. De recepten zijn hier te vinden, de foto’s via de afbeelding hieronder.


Op zaterdag 12 oktober werd er, geheel in herfstsfeer, maïstaart gebakken en ook pompoentaart met een heerlijke karameltopping. De recepten zijn hier te downloaden. Dit keer was er geen fotograaf en daarom alleen onderstaande foto die uitnodigt om zelf de keuken in te gaan. Veel bakplezier!


Ananascake en naanbrood met humus, dat werd er gemaakt op zaterdag 20 juli. Kijk de foto’s in het online album (klik daarvoor op onderstaande afbeelding) of download HIER de recepten.


Het thema was Pasen, bij de Zoete Twist op 13 april. Er werden zoete perzik-eieren gemaakt, gevulde Arepas en gekleurde eieren, waarbij gebruik gemaakt werd van groente als kleurstof. Klik op onderstaande afbeelding voor de foto’s en klik hier voor de recepten.


Op zaterdag 12 januari was de allereerste Zoete Twist (& meer). Er werden hartige muffins gemaakt en ‘Alfajores’, een soort koekjes naar Zuid Amerikaans (Venezolaans?) recept. De recepten zijn hier te vinden.