De Zoete Twist & meer

Als een soort spin-off van Koken met een Twist is er in januari 2019 gestart met de activiteit

‘De Zoete Twist & meer’

Het is lastig om in één zin te vangen wat De Zoete Twist & meer is. Daarom een aantal steekwoorden:

  • Bakken • Zoet & Hartig • Grootmoeders keuken • Fruit van het seizoen •  
  • Wecken/inmaken • Jam of appelmoes maken • Proeven & meenemen • Lekkernijen • Gezelligheid • Oude recepten • Samen fruit plukken

Nieuwsgierig en/of enthousiast? Doe dan ook mee.
De eerstvolgende keer De Zoete Twist & meer staat gepland voor zaterdag 16 november van 14.00 tot 17.00 uur. Er wordt dan brood gebakken. Actuele informatie via de NorbertusNieuwsbrief en de social media.
Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen en de eigen bijdrage is € 5,00 per persoon.
Meer informatie: zoetenmeer@norbertuswijk.nl (Contactpersoon Roelanda Boskamp)


Op zaterdag 12 oktober werd er, geheel in herfstsfeer, maïstaart gebakken en ook pompoentaart met een heerlijke karameltopping. De recepten zijn hier te downloaden. Dit keer was er geen fotograaf en daarom alleen onderstaande foto die uitnodigt om zelf de keuken in te gaan. Veel bakplezier!


Ananascake en naanbrood met humus, dat werd er gemaakt op zaterdag 20 juli. Kijk de foto’s in het online album (klik daarvoor op onderstaande afbeelding) of download HIER de recepten.


Het thema was Pasen, bij de Zoete Twist op 13 april. Er werden zoete perzik-eieren gemaakt, gevulde Arepas en gekleurde eieren, waarbij gebruik gemaakt werd van groente als kleurstof. Klik op onderstaande afbeelding voor de foto’s en klik hier voor de recepten.


Op zaterdag 12 januari was de allereerste Zoete Twist (& meer). Er werden hartige muffins gemaakt en ‘Alfajores’, een soort koekjes naar Zuid Amerikaans (Venezolaans?) recept.
De recepten zijn hier te vinden.