Koken met een Twist

Koken met veelal bekende ingrediënten, maar dan net even anders, dát is Koken met een Twist. Verrassende recepten waarmee een driegangendiner wordt bereid. Hollandse menu’s uit eigen keuken worden afgewisseld met gerechten uit het buitenland, gekookt onder leiding van wijkbewoners met buitenlandse roots.
Er kunnen steeds 12 mensen meedoen. Deze werken in groepjes en genieten, na het bereiden, gezamenlijk van de maaltijd. Ook opruimen hoort erbij.
Deelname: € 7,50 als bijdrage in de kosten.
Aanvang: 17.30 uur in het Huis van de Wijk.
Heeft u vragen of opmerkingen, reageer dan bij voorkeur via de mail, of spreek Roelanda Boskamp of Gré Geurts even aan.

De eerstvolgende keer Koken met een Twist is te vinden op de kalender.
Aanmelden kan via koken@norbertuswijk.nl of door uw naam en contactgegevens in te vullen op het formulier op het prikbord in het Huis van de Wijk. Er is plek voor 12 mensen.


Het kwam goed uit dat er een Zomermenu op de planning stond voor donderdag 28 juni, want het kwik steeg buiten tot 30 graden die dag. Klik hier om de recepten te downloaden.
Foto’s zijn te bekijken met een klik op onderstaande afbeelding.


Op 31 mei kookte een groep dames een Hollands menu met verse asperges. De recepten zijn hier te vinden en de foto’s zijn te bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.


Onder leiding van medewijkbewoner Laura Smits-Weldon werd er op donderdag 26 april een Ierse maaltijd gekookt. Op het menu stonden Garlic Mushrooms, Cottage Pie en Bread and Butter Pudding.
De recepten zijn hier te downloaden en printen.


Op 29 maart werd er gekookt in de sfeer van Pasen. In onderstaand album niet alleen de foto’s, maar ook een verslagje.
De recepten zijn hier te vinden.


Het was weer de Hollandse pot, die op donderdag 25 januari op tafel kwam bij Koken met een Twist.

De recepten:
(klik op de naam van het gerecht om het recept te downloaden)
Voorgerecht:       Paprikasoep
Hoofdgerecht:    Palmkool-stamppot
Nagerecht:          Chocolademousse

Klik op de afbeelding om het bijbehorende fotoalbum (met verslagje) te bekijken.


Op 28 december werd er een feestelijk Kerstmenu met een Twist gekookt.

De recepten:
(klik op de naam van het gerecht om het recept te downloaden)
Voorgerecht:      Kerstbal-festival
Hoofdgerecht:   Kotelet met verse bramensaus
Peulvruchten-ratatouille
Knolselderij-mixpuree
Nagerecht:         Tiramisu

Klik op de afbeelding om het bijbehorende fotoalbum (met verslagje) te bekijken.


Op 28 november werd er Arabisch gekookt.

De recepten:
(klik op de naam van het gerecht om het recept te downloaden)
Voorgerecht:    Fatush (Arabische salade)
Hoofdgerecht: Biryani (rijst met kip, groenten en kruiden)
Nagerecht:       Konafa (vergelijkbaar met baklava)

Klik op de afbeelding om het bijbehorende fotoalbum (met verslagje) te bekijken.


Het thema Halloween leverde op 26 oktober een heerlijk menu op.

De recepten:
(klik op de naam van het gerecht om het recept te downloaden)
Voorgerecht:    Pompoensoep (met geitenkaas als twist)
Hoofdgerecht: Hamburgers van rundvlees en gewokte aardappelblokjes
Sperziebonen speciaal
Nagerecht:       Peertjes met karamelsaus

Klik op de afbeelding om het bijbehorende fotoalbum (met verslagje) te bekijken.


Op 28 september werd er weer Hollandse kost gekookt.

De recepten:
(klik op de naam van het gerecht om het recept te downloaden)
Voorgerecht: Witlofsoep met garnalen
Hoofdgerecht: Zoete aardappelpuree met slavinken
Broccoli-hamschotel
Nagerecht: Panna cotta met frambozensaus

Klik op de afbeelding om het bijbehorende fotoalbum (met verslagje) te bekijken.


Op donderdag 29 juni was het de beurt aan Svetlana en Konstantin om te koken wat er in hun geboortestreek gegeten wordt.  Een frisse koude soep, smakelijke paprika’s als hoofdgerecht en een warme elixer na. Er werd weer genoten, zowel van het bereiden als van de maaltijd en het gezelschap.

De recepten:
(klik op de naam van het gerecht om het recept te downloaden)
Voorgerecht: Okroschka (koude Russische soep)
Hoofdgerecht: Gevulde paprika
Na: Elixer (drankje)

Klik op de afbeelding om het bijbehorende fotoalbum te bekijken.


Op donderdag 20 april nam wijkbewoner Jordi de deelnemers mee op reis naar zijn geboortestreek Catalonië, Spanje. Alleen culinair gesproken tenminste, want gekookt werd er gewoon in de keuken van het Huis van de Wijk. Het driegangenmenu was gevarieerd en smaakte, volgens de deelnemers, erg lekker. Vooral de soep werd enorm geprezen.

De recepten:
Voorgerecht: Sopas de ajo (knoflooksoep)
Hoofdgerecht:
Pan con tomate (brood met tomaat)
Tortilla de patatas (aardappelkoek)
Escalivada (gegrilde groenten)
Spinazie a la Andaluza
Nagerecht: Crema Catalana

Klik op de afbeelding om het bijbehorende fotoalbum te bekijken.


Op donderdag 23 maart werd er Hollandse pot met een twist gekookt.

De recepten:
Voorgerecht: soep met geroosterde tomaten
Hoofdgerecht: aardappelpuree, speklappen, rode koolsalade en warme appelmoes
Nagerecht: koninginnerijst met zwarte pruimen

Klik op de afbeelding om het fotoalbum te openen:


Op donderdag 23 februari was in het Huis van de Wijk voor de 2e  keer ‘Koken met een Twist’ en het rook weer heerlijk in de keuken van de Twister. Onder leiding van Chrismaldy Janssen werd er Venezolaans gekookt. Op het menu stond Pabellon (een gerecht met rijst, bonen en rundvlees) als hoofdgerecht en Quesillo als nagerecht. Omdat dit vrij ‘zware’ gerechten zijn was er als voorafje gekozen voor een lichte amuse. De foto’s laten zien hoe ijverig er werd gewerkt en hoe daarna werd gesmuld van het resultaat.

De recepten:
Voorgerecht: amuse
Hoofdgerecht: Pabellon 
Nagerecht: Quesillo

Klik op de afbeelding om het fotoalbum te openen:


De eerste keer ‘Koken met een Twist’ was op donderdag 26 januari. Op het menu stond Hollandse kost mèt een twist.

De recepten:
Voorgerecht: Franse Uiensoep
Hoofdgerecht: Zuurkoolschotel met salami en mosterdroom
Nagerecht: Appeltjes uit de oven met vanillesaus

Klik op onderstaand plaatje om naar het online fotoalbum te gaan voor de sfeervolle foto’s: